Nakon što posjetite Muzej vučedolske kulture, jedan od najatraktivnijih muzeja koji se nalazi pet kilometara istočno od središta Vukovara, preporučujemo da put nastavite dalje prema Iloku, posebno ako ste gurman i vinoljubac. Tamo se nalazi poznati hotel Dunav. Osim što je prvi ponudio odličan fiš bez kosti, prvi je u ovom dijelu Hrvatske dobio i Michelinovu preporuku. Bit će vam jasno zašto kušate li bilo koje jelo u hotelskom restoranu, sljubljeno s odličnim srijemskim vinima.
– Jela govore više od riječi, a naša je misija da vas usrećimo hranom – skromno kaže Željka Kovčalija, vlasnica ovog obiteljskog hotela, kada smo je upitali u čemu je tajna njihove kuhinje. Ne moramo posebno isticati da je unatoč Michelinu hotel Dunav povoljniji od sličnih restorana u ostatku Hrvatske, a ako prenoćite u jednoj od 15 soba, isplati se probuditi prije svitanja i dočekati najljepši izlazak sunca, jer upravo u Iloku sunce se najprije pojavljuje na hrvatskom horizontu. Zanimaju vas cijene? Za smještaj u apartmanu izdvojit ćete 750 kuna po noćenju, u jednokrevetnoj sobi 300 kuna po noćenju, a primjerice za vrhunski fiš bez kosti samo sedamdesetak kuna.