Hrvatski Reddit odlično je mjesto za pronaći razne savjete - od onih ljubavnih, poslovnih, pravnih pa sve do onih kulinarskih - dijeli se doslovno sve, a nedavno je tako pokrenuta tema Kako iskoristiti ostatke hrane. Ako vam nedostaje ideja, inspirirajte se domaćim savjetima koje donosimo u nastavku.
Osoba koja je pokrenula temu kaže kako joj se vrećica za biootpad brzo puni otkako kuha zdravije, pa previše toga završi u smeću umjesto na tanjuru. U pitanju su uglavnom povrće i voće, kava i slične namirnice.
Kako piše, koru od naranče i limuna može se narezati na tanke trakice, ubaciti u teglu meda i pružiti mu citrusnu aromu. Koru od jabuke može se posuti cimetom i ispeći na 150°C, nekih 15 minuta. Dobit ćete slatku, nisko kaloričnu i zdravu grickalicu.
Ako često koristite jaja u svojim jelima, nemojte bacati ljuske - one su odlično gnojivo za biljke, pogotovo one mlade koje su u fazi rasta. Usitnite ih, stavite u staklenku s vodom na dva tjedna i zatim koristite.
Isto tako nemojte bacat talog kave koji se nakupio na dnu džezve - možete ga koristiti za zalijevanje biljaka, ali i za njegu kože u obliku pilinga. Procijedite ga, osušite i pomiješajte s eteričnim uljem i onim od kokosa. Koža će biti sjajna i mekana, a kava pomaže i u uklanjanju celulita.
Jeste li znali da se tvrda kora punomasnih sireva može iskoristiti za temeljac za juhu i rižoto? Narežite je na male komadiće i kuhajte u vodi 45 minuta, a zatim dodajte u jelo.
Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....