Soja sadrži visok postotak bjelančevina (38-42%), koje su po sastavu i iskoristivosti najbliže životinjskim bjelančevinama.
Ne sadrži kolesterol, ali sadrži fitoestrogene, koji u našem organizmu djeluju kao estrogeni.
Potrebno za 4 osobe: 400 g krumpira, 5 glavica crvenog luka, 8 režnjeva bijelog luka, 4 žličice maslinovog ulja, 200 g sojinih ljuskica, 12 žličica (za kavu) sojinog vrhnja, 400 ml sojinog mlijeka, salata po izboru
Priprema: Propirjajte crveni luk na ulju, u tavi, i dodajte sojine ljuskice ocijeđene od vode, pa sve zajedno dobro propirjajte. Dodajte izgnječen bijel luk, malo bio začina, papra, na vrh noža crvene paprike. Krumpir ogulite i narežite na tanke kolutove, pa slažite naizmjenično s punjenjem, s tim da na vrhu bude krumpir.
Prelijte sojinim vrhnjem i sojinim mlijekom i pecite u pećnici na 220°C, jedan sat.
>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne