NEOBIČNA NAKNADA

Treba oprezno gledati: Austrijanac ostao u šoku kada je vidio što su mu naplatili 8 eura u restoranu

Pexels
01.09.2024.
u 11:00

Pratitelji u komentarima bili su iznenađeni kada su vidjeli o čemu je riječ, a neki su ga čak i pitali je li tanjur ponio sa sobom iz restorana

Nisu popularni u Hrvatskoj, ali 'coperto', ili naknade za uslugu poprilično su uobičajene u Italiji. Pod time se misli na troškove posuđa, stolnjaka i kruha, a uglavnom se kreću oko nekoliko eura. Međutim, austrijska inačica 'coperta' ostavila je posjetitelje na popularnom jezeru Wörthersee u šoku.

Kako navodi Fenix Magazin, jedan restoran na jezeru odlučio je naplatiti svoje posuđe, i to 8 eura, a jedan posjetitelj shvatio je to kada je račun već bio došao. On je taj račun i podijelio na društvenim mrežama - Bao Bun, white splash, biftek tartar, taco od lososa i - ''tanjur druge osobe''. Cijeli račun ispao je 119 eura, ali najviše ga je zasmetalo tih 8 eura koje je morao izdvojiti za tanjur.

Pratitelji u komentarima bili su iznenađeni kada su vidjeli o čemu je riječ, a neki su ga čak i pitali je li tanjur ponio sa sobom iz restorana. Ipak, neki su mu poručili kako valja biti oprezan prilikom čitanja jelovnika jer se ovakve situacije lako mogu izbjeći samo kada se obraća pažnja i na detalje.

>> FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

1/14

POVEZANI ČLANCI:


 
Ključne riječi

Komentara 2

DA
darko122
11:42 01.09.2024.

Ha, Austrijanac naručio jedno jelo i dva tanjura, da porciju podijeli po pola, samo to nije napisao

Avatar krkcro
krkcro
14:32 01.09.2024.

I ond ovdje pišu da je hrvatska skupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije