U slast!

Isprobajte sasvim drukčiji hamburger. Jeste li za janjetinu?

Hamburger
Foto: Thinkstock
03.04.2014.
u 14:54

Janjeću plećku sitno sameljite, a crveni luk nasjeckajte što sitnije. U odgovarajućoj posudi pomiješajte mljeveno meso, crveni luk, peršin, nasjeckanu metvicu i začine po želji.

POTREBNO: 600 g janjeće plećke, 1 glavica crvenog luka, 2 svežnja peršina, 1 grančica, svježe metvice, 100 g ovčjeg sira, 100 g slanine u komadu, sol, papar

Za umak od jogurta i metvice: 3 dl jogurta, 2 žlice vrhnja, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žličica limunovog soka, 1 grančica svježe metvice, sol, papar

PRIPREMA: Janjeću plećku sitno sameljite, a crveni luk nasjeckajte što sitnije. U odgovarajućoj posudi pomiješajte mljeveno meso, crveni luk, peršin, nasjeckanu metvicu i začine po želji. Oblikujte četiri loptice, izdubite ih i u sredinu svake loptice stavite kocku ovčjeg sira, obložite mesom i oblikujte hamburgere. Roštilj premažite slaninom i pecite pripremljene hamburgere. Gotove hamburgere prelijte umakom od jogurta i metvice. Umak od jogurta i metvice: U posudu dobro promiješajte sastojke.

>>McDonalds's otkrio: Evo što doista jedete kod nas

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije