Rijetko tko stiže prije posla pripremiti doručak i na miru pojesti. Zatrpani smo obvezama i sve manje vremena provodimo odmarajući. Unatoč nedostatku vremena doručak ne bismo trebali izbjegavati. Ako ga ne stignete pripremiti prije posla, posvetite tome malo više vremena barem tijekom vikenda. Donosimo nekoliko "varijacija na temu" na koji način možete obogatiti kajganu. Jaja pripremajte na maslinovom ulju.
1. Kajgana sa špinatom i slanutkom
Na maslinovo ulje dodajte iscjekani češnjak i pustite par trenutaka da pusti aromu. Dodajte špinat i pustite da se ugrije. Zatim ga uklonite s vatre. U drugoj tavi kratko popecite kuhani slanutak i malo rajčice, pa dodajte u špinat i češnjak. Zamiješajte, vratite na vatru da se sve zajedno ugrije i poveže, a preko smjese prelijte jaja. Poslužite s kruhom ili bruschettama.
2. Jaja sa špinatom i gljivama
U tavi otopite maslac i dodajte špinat i gljive. Začinite s paprom po želji i pirjajte. Kada je gotovo ubacite jaja i po želji sve promiješajte ili ostavite tako dok jaja ne budu pečena. Poslužite s kruhom i listićima maslaca ( maslac jednostavno zagrebite s nožem za mazanje cijelom dužinom da dobijete tanke, uvijene listiće koji mogu lijepo poslužiti za dekoraciju, a i lakše će se mazati na kruh.)
3. Jaja u rajčici
Napravite pire od rajčica i zamiješajte s pirjanim lukom, češnjakom i bosiljkom po želji. Začinite solju i paprom. Jaja, po želji kuhana ili pečena u tavi, stavite na "posteljicu" od rajčice, naribajte ugrubo neki polumasni sir ili dodajte svježi kravlji i poslužite.
Dobar tek!