Jednostavna priprema

Jamie Oliver ima genijalni recept za sendvič s jajima, lukom i rajčicom – ovo morate isprobati

jamieoliver.com
20.05.2021.
u 09:29

Pripremiti ga možete za doručak ili večeru.

Popularni kuhar Jamie Oliver objavljuje bezbroj genijalnih recepata na svojoj internetskoj stranici kojima nikada ne razočara. U kategoriju jednostavnih recepata koji se mogu spremiti za doručak ili večeru uvrstio je ovaj ukusni sendvič s jajima, mekanim pecivom, rajčicom i lukom.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
4 velika jaja
2 mekana peciva – lepinja ili brioche
1 crveni luk
200 g zrele rajčice
15 g korijandera
Ocat i maslinovo ulje
1 žličica garam masala začina

Kuhar otkrio kako najjednostavnije izvaditi sjemenku iz avokada:

Umutite i začinite jaja, prerežite peciva na pola, očistite i krupno naribajte luk. Stavite jednu žlicu u zdjelu, posolite i prelijte s malo octa. Ostavite sa strane da se lagano ukiseli.

Ostatak luka stavite u tavu na srednju vatru sa žlicom maslinovog ulja i začinom garam masala. Pržite tri minute, a zato vrijeme krupno nasjeckajte rajčicu. Maknite luk s vatre i dodajte rajčicu na tavu dvije minute. Čim se počnu sušiti, promiješajte, ostavite još dvije do tri minute i maknite s vatre.

Zagrijte peciva na tavi s obje strane, premažite ih rajčicom, dodajte korijander, preklopite i lagano pritisnite rukom. Jaja ispecite kao kajganu, dodajte ukiseljeni luk i lagano začinite garam masalom. Dobar tek!

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije