Zeleno i zdravo

Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema

kinesko jelo
Tomislav Miletić/PIXSELL
10.02.2014.
u 11:34

Brza i laka "anticelulitna Japanska salata’’ za 4 osobe!

SASTOJCI:  1/4 šalice sezama,  200 g tanke tjestenine,  450 g malih škampa,  8 strukova mladog crvenog luka,  žlica usitnjenih, osušenih morskih algi,

Preljev: žlica umaka od soje, 1/2 šalice sakea, 2 žlice naribanog svježeg đumbira, 2 češnja češnjaka, žlica sezamova ulja

PRIPREMA

Stavite sjemenke u suhu tavu, bez masti, i pržite ih dok ne poprime smeđu boju. Iz tave ih zatim prebacite u čistu zdjelicu. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite je i isperite hladnom vodom. Stavite je u veću zdjelicu. Uklonite ljušturu sa škampa i stavite ih u zdjelicu. Zatim dodajte nasjeckani crveni luk i sjemenke sezama, i dobro promiješajte. Sve sastojke za preljev stavite zajedno i dobro promiješajte. Prelijte salatu i dekorirajte je usitnjenim morskim algama (po želji).

Porcija: 240 kalorija

Anticelulitni sastojci: đumbir, češnjak, morske alge.

>>Ako ponudite prijateljima ovo jelo, nećete pogriješiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije