Mnogi od nas vjeruju da zamrznute namirnice sadrže manje hranjivih tvari (prije svega vitamina) nego svježe.
Međutim, one su zapravo podjednako hranjive, ako ne i hranjivije.
Velike količine 'svježih' namirnica drže se duže vrijeme u trgovinama, prije nego što dospiju u naše kuhinje, kada su već izgubile dosta važnih vitamina.
Osim toga, za vrijeme pripreme, koja uključuje pranje, rezanje i kuhanje, ubrzava se proces gubitka hranjivih tvari. Za razliku od toga, zamrznuto povrće i voće industrijski se obrađuje istog dana kad je ubrano, što znači da je i veća količina vitamina i minerala očuvana.
Štoviše, zamrznute namirnice ne sadrže aditive – procesom zamrzavanja čuva se njihova svježina i hranjivi sadržaj.
>>Jedete ih, a nikada ne biste pomislili koji je njihov 'tajni' sastojak
>>Prijevare hranom: U mljevenu papriku stavljaju olovo, u med tekući šećer...