Turistička patrola- Medulin

Jeste li plivali s konjima u moru? Ovdje i to možete

Medulin
Foto: Renata Rašović
03.08.2014.
u 17:02

Idealno mjesto za aktivni odmor- od istraživanja podmorja i golfa do škole jahanja

Ovdje se živi po receptu turista, prva je misao nakon dolaska na jug istarskog poluotoka, u Medulin. Onome tko ga prvi put posjeti, važno je znati da u svom velikom plavetnilu krije i velik broj potonulih brodova. Ove olupine predstavljaju pravu poslasticu za ljubitelje ronjenja, a za prvi korak tu je ronilački centar Shark smješten u autokampu i njihovo, u što smo se uvjerili, ljubazno osoblje.

Jedrenje po arhipelagu

Istra se još uvijek profilira kao golf-destinacija, a na kilometar od ulaska u Medulin naišli smo na igralište istoimenog golf-kluba. Gosti se mogu rekreirati na travnatom zemljištu širine 150 i dužine 300 metara, a na vježbalištu su uređena postolja za udaranje s umjetnom travom, pitch i chip mrežama, pješčanim trapom i greenom. Ovdje postoje i dva ranča koji nude usluge jahanja za iskusne jahače ili početnike koji mogu pohađati školu jahanja. Poseban doživljaj svakako je jahanje uz obalu, a ranč Samy's nudi i rijetko viđenu avanturu: plivanje s konjima u moru. Medulin dočekuje i ljubitelje jedrenja nudeći rutu uz otoke medulinskog arhipelaga te uzduž brojnih zaljeva i uvala Kamenjaka. Na rivijeri se nalaze dvije manje ali kvalitetne marine koje pružaju kompletan servis od usluge za vez, suhi vez, najam jahti i jedrilica. I naposljetku, tu su i prekrasne plaže i bistro more.

Svakako posjetite Vižulu

Najpoznatija među medulinskim plažama svakako je Bijeca, kilometar duga i pješčana plaža, s brojnim popratnim sadržajima, a druga je opcija Belvedere, gdje se nudi besplatan Wi-Fi i već pomalo zaboravljena morska "institucija" – spasilac na plaži, što nije nevažno obiteljima s djecom. Važna točka obilaska Medulina trebala bi svakome biti Vižula, zelena oaza i iznimno važan arheološki lokalitet. Na južnoj i jugozapadnoj strani prostire se lokalitet luksuzne antičke vile cara Konstantina Velikog s dobro sačuvanim ostacima peristila, kupališnog kompleksa, zidnih fresaka, kapitelima i stupovima.

Turist ovdje neće neupućen lutati jer su uzduž šetnice postavljene i informativne ploče s crticama iz svakodnevnog života Rimljana u svojim vilama – kako su se zabavljali, ribarili, proizvodili maslinovo ulje.

>>Kad uđu u Arenu, turisti su prepušteni sami sebi

>>Mornaričko groblje: Tu je pokopana i Maria Fattor, pulska Greta Garbo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije