Kulture se miješaju, a pogotovo kada je riječ o hrani pa tako ni kineska kultura nije ostala netaknuta, barem što se prehrane tiče. Amerikanizacija je dotakla i tu tradiciju stoga možemo tvrditi da i Kinezi vole neka jela s krumpirom, iako takvih nema mnogo, no to je i stvar individualnog izbora stoga ne treba generalizirati. Ali mi vam ipak donosimo 3 jela za koja znamo da se koriste u kineskoj kuhinji, a sadrže krumpir.
1. Dinstani krumpir s mljevenom svinjetinom
Takvo je jelo, odnosno mljevena svinjetina inače predviđena da se jede s rižom ili rižinim pudingom, no restorani ga poslužuju i s krumpirom.
2. Pileća krilca s krumpirom
Ovo jelo se često priprema kod kuće, a riža je zamijenjena krumpirom. Piletina je marinirana s pet začina, đumbirom i cimetom što ju čini posebno ukusnom.
3. ABC juha
Poznata kineska juha dobila je ovaj naziv jer je vrlo jednostavna za pripremiti, a sastoji se od riže natopljene juhom koja sadrži mrkvu, celer, luk i rajčicu te krumpir koji se začini soja sosom. Djeca ju jako vole zbog svoje slatkoće.
Krumpir je u Kinu stigao u kasnom 18., a neki čak tvrde 19. stoljeću te stoga čini 'novi' prilog u kineskoj kuhinji. Mnogi će se Kinezi složiti da krumpir ide uz još neke vrste mesa i čine ukusno jelo.
Ova maglovita jutra iskoristite za odlazak na trešnjevački plac.
Fino izgleda