Makaroni s mljevenim mesom i umakom od rajčice poznato su jelo koje se jede u gotovo svim zemljama svijeta, ali ipak svatko ga zove nekako drugačije.
Jedna korisnica Twittera podijelila je fotografiju tjestenine s mesom i pitala ljude sjećaju li se ovog jela i kako ga nazivaju, a odgovori su doista iznenadili.
"To je američki chop suey. Moj otac ga je stalno pripremao dok sam bio mali, a stavljao je mljeveno meso, rajčicu i umak od iste i zelenu papriku", napisala je jedna korisnica. Uz ovaj odgovor, najčešće su ljudi pisali da je ovo slumgillion - jeftino jelo koje se najčešće radi od ostataka hrane - mesa i povrća - a kao prilog se skuha tjestenina, prenosi Today.
What do you call this? Growing up, my mother called it slumgillion. pic.twitter.com/X3olHJ8FT5
— Sandy (@SandySue1958) December 27, 2020
U moru komentara jedan korisnik posebno je iznenadio odgovorom - on tvrdi da je ovo na fotografiji gulaš!
Pokrenuo je lavinu komentara jer su ljudi počeli pisati kako gulaš nema veze s onim jelom na fotografiji. "Gulaš je nalik juhi koja sadrži kockice mesa, a ne mljeveno, uz puno povrća. Naručila sam gulaš u Mađarskoj i znam kako izgleda", napisala je jedna žena.
Makarone s mljevenim mesom i umakom od rajčice moglo se uvijek naći i na jelovniku u školi diljem naše zemlje, a uglavnom bi se govorilo da je za ručak - bolonjez! Koji je naziv ispravan, i dalje mnogi ne znaju.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...
Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje:
Ragu Bolognese se nikad ne radi sa spagetama ili makaronima nego iskljucivo sa tagliatelle-ama. Ovo na slici su - pužeki s mesom. I nista drugo.