Dobar tek!

Kuhajte poput vaših baka! Vrijeme je za teleći paprikaš

Paprikaš
Foto: Thinkstock
29.05.2014.
u 15:45

Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.

Sastojci: 600 g teletine od buta, 1/2 glavice celera, 3 žlice pirea od rajčica, 1 dl biljnog vrhnja, 5 dl juneće juhe, 30 g parmezana, limun, mješavina začina, papar, 800 g krumpira, 3 češnja češnjaka, 50 g maslaca, 150 ml slatkog vrhnja, 1/2 vezice vlasca,

mješavina začina, papar

Priprema: Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno. Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti. Krumpir narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi. Zatim ga protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji.

Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.

>>A zašto ne biste gulaš pripremili sasvim drukčije?

>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije