Poppy O'Toole, poznata kuharica, otkrila je na TikToku koje korake treba slijediti kod kuhanja riže kako bi se izbjeglo da postane gnjecava, prekuhana ili pak tvrda.
Kako kaže, postoji mnogo metoda pripreme, ali ona se drži one koju joj je pokazala jedna bivša kolegica, Evelyn.
Pogledajte video:
@poppycooks This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk
♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic
U videu koji je pogledan više od 200.000 puta, Poppy objašnjava da prvo treba isprati rižu pod vodom, a tajna je u ''zlatnom omjeru'' vode i riže – na jednu šalicu riže treba ići jedna i pol šalica vode. Kuhajte je tri minute, a zatim maknite s vatre, poklopite i ostavite tako 12 minuta, prenosi Mirror.
Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?
Kao prvo riža se ne ispire. Kao drugo postoje električni lonci za kuhanje riže i tamo ima točni omjer koliko šalica riže a koliko vode. Kada je riža kuhana lonac se automatski isključi. Tu riža nikada nije gnjecava.