Ova vrsta ulja izdvaja se tehnikama ekstrakcije i rafiniranja, omogućava očuvanje organoleptičkih karakteristika povrća od kojeg se dobiva, pa zato ima okus kukuruza.
Prirodno je bogato vitaminom E, kao i višestruko nezasićenim masnim kiselinama, koje pozitivno utječu na zdravlje. Nešto je tamnije boje od ostalih vrsta ulja. Sadrži velike količine linolne kiseline, ali je siromašno linolenskom kiselinom pa je stoga znatno stabilnije.
Sadrži više nezasićenih masnih kiselina, posebno oleinsku, koja snižava udio štetnog kolesterola. Kukuruzno ulje se pokazalo kao učinkovito sredstvo za rastapanje kamenčića u žučnoj vrećici.
Kako ga koristiti u kuhinji
Zbog visoke temperaturne stabilnosti može se koristiti za pečenje i prženje, a idealno je i za pripremu preljeva za salate i razne vrste marinada. Često se koristi i u pripremi brze hrane.
>>Ulje lana jedno je od najzdravijih ulja
Pa gdje se može kupiti?