Tradicionalno jelo

Kupujete svježi sir i vrhnje? Iako nije dug, možete im malo produljiti rok trajanja ovom metodom

Sir i vrhnje
Siniša Kanižaj/Pixsell
15.11.2021.
u 09:13

Iako je kratak, njihov rok trajanja ipak možete malo produljiti pravilnim čuvanjem.

Ako vam je ostalo svježeg sira i vrhnja s tržnice, jer niste uspjeli sve pojesti u dan-dva, nemojte ih nipošto bacati. Iako je kratak, njihov rok trajanja ipak možete malo produljiti pravilnim čuvanjem. 

Uzmite jednu posudu koju možete dobro zatvoriti, stavite u nju vrhnje i sir. Zatvorite posudu, okrenite je naopako i stavite u hladnjak. Ovom metodom stvara se efekt vakuuma i usporava razmnožavanje bakterija, prenosi Bright Side.

Ako ste uz ovu klasičnu zagrebačku kombinaciju kupili i kukuruzni kruh, da se ne stvori plijesan i sačuva svježina, spremite ga u jednu vrećicu i kraj njega stavite štapić celera. 

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Postoje namirnice koje nemaju rok trajanja, evo koje su

Sir i vrhnje
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije