Ako ste ljubitelj pizze, a dosadila vam je ona klasična s umakom od rajčice, isprobajte ovih dana jedan hit recept koji se širi internetom - bijelu pizzu.
Iako nije novost u svijetu kuhanja, pizza s bijelom podlogom tek je nedavno postala popularna, a mi donosimo odličan recept i nekoliko savjeta za pripremu.
Kako prenosi Delish, jako je bitno da koristite svježe začine - origano, timijan, bosiljak - jer će obogatiti okus sira. Također, koristite crni papar koji će se odlično slagati s mliječnim proizvodima, posebno ricottom.
Sastojci:
Pola kile pizza tijesta, možete uzeti ono iz pekare
1/4 šalice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
1 i pol šalica ricotte
Pola žličice soli
Pola žličice mljevenog crnog papra
1 žlica svježeg origana
1 žličica svježeg timijana
2 šalice ribane mozzarelle
1/4 šalice pecorino Romano sira
Malo suncokretovog ulja, za premazivanje
Žlica kukuruzne krupice, za posipanje
Malo usitnjenih chilli papričica, za posipanje
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250°C. Uzmite veliki protvan za pečenje, namažite ga uljem i posipajte kukuruznom krupicom.
U jednoj tavi, na srednjoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak izrezan na šnitice i pržite ga dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite češnjak, posolite ga i ostavite sa strane. Sačuvajte i ulje.
U jednoj zdjelici pomiješajte ricottu, sol, papar i polovicu začina,
Razvaljajte tijesto i prebacite ga u protvan. Premažite uljem u kojem ste pržili češnjak, mozzarellu, pecorino i ricottu sa začinima. Pecite 15-ak minuta. Kada izvadite iz pećnice, posipajte s ostatkom začina i komadićima češnjaka te čilijem po želji.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi