Želite li da trešnje u sladoledu zadrže mekoću, možete ih malo posuti šećerom i pustiti da se namaču u vlastitom soku. Kod pripreme sladoleda dodajte voće na samom kraju. Ne možete li bez čokolade, pospite sladoled krupno ribanim komadićima ili čokoladnim sirupom.
Sladoled od trešanja
Sastojci:
2 šalice trešanja
2 šalice grčkog jogurta
žlica meda
ekstrakt vanilije
komadići čokolade i limunov sok po želji
Priprema:
Otkoštite trešnje i nasjeckajte ih na komadiće pa ih pomiješajte u posudi s jednom šalicom grčkog jogurta. Smjesu izlijte u uski kalup (može onaj za kruh). Preostali grčki jogurt pomiješajte s medom, ekstraktom vanilije i po želji s nekoliko kapi limunova soka i komadićima čokolade. Drugu smjesu prelijte preko prve i kružno izmiješajte. Spremite u duboko zamrzavanje na minimalno 4 sata. U posebnim prigodama poslužite sa svježim trešnjama i listićima mente.