Palo nam je na pamet kako bi bilo dobro da lovci na račune s Jadrana svrate malo i do Zablaća pa snime cijene u restoranu Zora, na primjer, miješane pizze iz krušne peći koja je ovdje 55 kuna, dok je margarita nekoliko kuna jeftinija. Kada smo konobaru naveli primjer da je u Karlobagu miješana 22 kune skuplja, u čudu nas je pogledao pa onda, smijući se, dobacio kako će od popodneva, nakon što smo i mi došli u Zoru, sve poskupjeti.
Dok smo gledali po jelovniku ovoga restorana nedaleko od obale i centralne plaže, s kutijama svježe ribe i morskih plodova ovamo je stigao lokalni ribar. Uz jela od ribe i plodova mora spravljenih bilo na salatu, s tjesteninom ili kao rižoto, sastavni su dio ponude i ovoga restorana mesna jela po narudžbi, od zagrebačkog odreska do "autohtonih" ćevapa, pljeskavica, pizza...
Razlog za ovakvom ponudom svugdje je, pa tako i u Zori, isti – gosti takva jela traže, što nam potvrđuju puni tanjuri ćevapa i krumpirića u kojima su guštali gosti za stolovima oko nas. Naš je odabir bio, za "čovika s mora", ražnjići specijal (70 kuna), koji se sastoje od redova mesa i redova povrća s pomfritom kao prilogom te, za kontinentalku, tjestenina s plodovima mora na bijelo (90 kuna) u kojoj su, među ostalim, bile i školjke kaparocule. Osim na terasi uz cestu ispred i trgovinu pokraj, u Zori se može sjediti i unutra, što za ljetnog vremena i nismo baš vidjeli da itko prakticira. Plaćanje je uz gotovinu moguće i karticama, što je u malim mjestima koja smo posjetili na Jadranu puno češće iznimka nego pravilo.
OCJENE
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4
Ukupno 90