Sastojci: 3 svinjska filea, 1 vezica peršina, 2 glavice luka, 7 češnja češnjaka, 1 dl ulja, 1,5 dl soka od rajčica, 1,5 dl piva, 1,5 dl vode, brašna po potrebi, 1 žličica šećera, mješavina začina, papar,
Priprema:
1. Svinjske filee poprečno razrezati na komade širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po želji i uvaljati u brašno.
2. Luk očistiti i narezati rebrasto, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posipati ih s malo peršina, lukom i češnjakom, te isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
4. Posebno pomiješati ulje, sok od rajčica, pivo, vodu, šećer i začine po želji.
5. Pripremljenu mješavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.
>>Tako su dobri, ali i tako nezdravi... Evo kako napraviti 'zdrave' sendviče