Restoran u koji žele svi gurmani, Noma, seli se iz Kopenhagena u Sydney i to na 10 tjedana, u siječnju 2016. godine. Tada će, naime, chef i suvlasnik René Redzepi, privremeno zatvoriti svoj danski gastro hram Nomu, koji je već četiri puta rangiran kao najbolji restoran na svijetu među 50 vrhunskih, i preseliti u Barangaroo.
Što će ovaj inovator u svijetu gastronomije, poznat po organskoj hrani, dimljenju, fermentaciji, kiseljenju... ponuditi Australcima?
Bit će to pravo iznenađenje s obzirom na to da je na svom Instagram profilu nedavno objavio dojmove s istraživačkog pohoda u Australiju i otkrivanja tamošnje ponude hrane. Između ostalog, napisao je da “emuovo jaje ima žumanjak veličine manga”, divovskim bunya pinjolima, biljem iz busha ... Ovo je drugo veliko gostovanje Nome, nakon Tokija, a Redžepi sa sobom vodi 35 kuhara, 40 suradnika i obitelj. Lista čekanja za mjesto u restoranu u Australiji je otvorena.
>>Noma i Redžepijev tim na vrhu 'The World’s Best Restaurants', hrvatskih ni blizu
>>Noma, mjesto na kojem je sve podređeno uživanju u hrani
Da to mozda nije sljasticarna?