Operna prvakinja zagrebačkog HNK (na slikama s majkom Anom), koja će božićni koncert imati 28. prosinca u zaprešićkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja strogo pazi na top formu svoga glasa i stasa, pa o ljubavi prema kuhanju i blagdanskom hedonizmu kaže: sve je dopušteno, ali količine (i vrste) hrane moraju biti u balansu s aktivnostima.
Primadona je na Badnjak kuhala bakalar na lešo, dosta jušan i malo pikantan (i to je jedna od kvaka), te pekla brancine u pećnici. Prilozi su bili blanširano i svježe usitnjeno povrće s maslinovim i bučinim uljima te zrelim jabučnim octom. Božićni ručak (uz pečeu racu s mlincima za namjernike) bila je maneštrica od nekoliko vrsta zrnevlja i komadićima suhog voća umjesto pancete, ali zato finih „šarenih“ kolačića po volji…
I, sve to ide u održavanje, prema stažu, i više nego primjerenog stasa i njegovanog glasa što će se moći doživjeti 28. Prosinca. Formula je kao i u ambicioznih sportaša – sustavno treniranje. Zato primadoni Vlahović najdraži „senvič“ je red gimnastike, red pjevanja u sobi za probe. Energiju troši i na brigu o napuštenim macama, koje nemaju ograničenja na jelovniku.