Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li odgovore?

Ova su pitanja bila u testu trogodišnje članice Mense: Možete li ih vi riješiti?

ispit
Getty Images
29.05.2022.
u 12:58

Psihologinja Mense Lyn Kendall podijelila je neka od pitanja iz testa koji je za pristup udruženju najpametnijih riješavala trogodišnja djevojčica.

Prošle je godine Mensa dobila svoju najmlađu članicu ikad, dvogodišnju Kashe Quest koja je titulu 'najmlađe' preuzela od Dayaal Kaur koja je u klub najpametnijih primljena u trećoj godini života.

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

ispit
1/5

Da bi u dobi od samo dvije i tri godine ušle u taj probrani krug, Kashe i Dayaal su morale dobiti i odobrenje službene psihologinje Mense Lyn Kendall, inače autorice knjige Briljantni IQ: Dar ili izazov. Ona je nedavno na upit portala Birmingham Live pristala sa svima podijeliti neka od pitanja iz testa koji je za pristup Mensi rješavala trogodišnja Dayaal. 

1. pitanje

Zbrojite tri od dolje navedenih brojeva da biste dobili 60. Koliko različitih kombinacija postoji?

2 3 5 10 15 20 25 50

2. pitanje

Koje bi slovo trebalo biti na mjestu upitnika?

Foto: Mensa


3. pitanje

Koji broj nedostaje sljedećem slijedu?

4 9 16 25? 49 64 81

4. pitanje

Zamislite da koristite obični kalkulator i pritišćite matematičke znakove redom, zamjenjujući svaki upitnik jednim matematičkim znakom. Znakovi za oduzimanje, zbrajanje, množenje i dijeljenje mogu se koristiti samo jednom. Koji je najveći broj koji možete dobiti?

6? 2? 2? 4? 2 =

5. pitanje

Ispišite ovaj kvadrat slovima MENSA. Kad završite, ni jedan redak, stupac ni dijagonalna crta bilo koje duljine neće sadržavati isto slovo više puta. Koje bi slovo trebalo zamijeniti upitnik?

Foto: Mensa

 

Odgovori

1. Četiri.

2. V. U svakom redu abecedni položaj prvog slova plus abecedni položaj drugog slova daje abecedni položaj trećeg slova.

3. 36. 

4. 18.

5. M

Kao dijete bila je luda za Harryjem Potterom, pa joj je tata izgradio mini Hogwarts!

 

Ključne riječi

Komentara 16

TR
tratincica68
14:57 29.05.2022.

_____________________________POZIV SVIM ISTINOLJUBIVIM KOMENTATORIMA______________________ kojima VL briše uljuđene komentare kojima nisu povrijedili nijedno od Pravila komentiranja. Budući portal VL zarađuje novac od oglašavanja za svaki naš klik, a upravo na komentarima se ostvaruje veliki broj klikova. POZIVAM NA BOJKOT PORTALARTALA VEČERNJI LIST! DAJMO IM DO ZNANJA DA MORAJU POŠTOVATI SVOJE ČITATELJE ILI ĆE IH IZGUBITI! Budući će mene vrlo skoro blokirati, kopirajte ovaj tekst i širite ga jer ne mogu blokirati apsolutno sve čitatelje/komentatore.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
14:37 29.05.2022.

Svaka osoba može biti "book smart" ali ne može svaka osoba biti "Street smart".moć zapažanja,snalaženje i prilagodba u novim situacijama to je prava inteligencija a abecedu i naprednu matematiku može naučiti svaka zdrava osoba

DU
Deleted user
14:09 29.05.2022.

E ako trogodišnja djevočica zna zbrajati do 60, znati sve računske operacije i znati položaj svih slova u abecedi... Mislim da je ovo neka muljaža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije