Istra se prometnula u pravu gurmansku destinaciju pa je mogućnost da, kada ogladnite, zalutate na krivo mjesto ovdje uistinu mala, pogotovo poslušate li preporuke, makar i s interneta, koji nas je ovaj put doveo u riblji restoran Fra-Kat. Smješten nedaleko od zvonika u središtu mjesta. Ugodan prostor, simpatičan konobar koji popravlja šeprtljavost kolegica, vrlo ukusna hrana... bili su naši dojmovi.
Na meniju su se našli tagliata od hobotnice (75 kuna), lignje punjene kozicama, s prilogom od blitve i krumpira (110 kuna) te za desert kup Bijela dona pripremljen od sladoleda, bijele čokolade i preljeva od toploga bobičastog voća (35 kuna).
Na vinskoj su karti vina istarskih vinara, poslužuje se i pjenušac Misal koji u Peršuriću kod Poreča pravi Katarina Peršurić-Bernobić, vlasnica jedinog u Hrvatskoj obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva koje se specijalizirao isključivo za proizvodnju pjenušavih vina. Sve u svemu, lijepo mjesto pa stoga i nije čudno što su se stolovi na terasi brzo punili gostima koji Fra-Kat nisu posjetili prvi put.
Kad pocinje sezona?