U potragu za hranom krenuli smo oko 16 sati kada je nekolicina restorana ispred kojih smo zastali imala zaključana vrata. Gubeći pomalo nadu u neki sretan ishod, ulazimo na prostrani parking restorana “More”. Ljubazna konobarica pokazuje stol na terasi gdje ćemo imati najviše zraka, nedugo nakon nje prilazi nam vlasnica Karmen Ipša i govori koja tri gableca imaju u ponudi taj dan pa se kolega odlučuje na gulaš s domaćim njokima (75 kuna), dok ja biram jelo s popisa specijaliteta kuće – jadranske lignje spravljene u pećnici s krumpirom (120 kuna).
– Odličan izbor – govori Barbara, kći Karmen i Ivana Đanija Ipše.
– Tata i ja smo slagali jelovnik, a ovo je jelo bilo moj izbor – kaže u trenu dok u restoran dolazi njezin otac od kojeg doznajemo da je sve u restoranu pripremljeno svježe, da od jedne žene iz okolice kupuju povrće, od druge krumpir...
“More” je obiteljski restoran, s tradicijom dugom već 41 godinu. Radi cijelu godinu, s tim da je u zimskom periodu “dislociran” u tradicijski uređenu konobu pokraj ljetne terase. Obitelj Ipša vrlo je srdačna, njihova hrana besprijekorna, a na porcijama se ne škrtari pa smo jedva našli “mjesta” za svježe fritule i sorbet.
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 49
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ukupno 95
Pokradu Vas i posalju gladnr doma!