Hladna lubenica mnogima je omiljeno ljetno osvježenje i svi ćemo slasne crvene komade ovog "ljetnog voća" čuvati u hladnjaku.
Rijetko će se dogoditi da ne nestane u trenu, no ako je ipak imate dovoljno za višednevnu konzumaciju, stručnjaci poručuju: Nemojte lubenicu držati u hladnjaku dulje od tri dana.
Teško nam je zamisliti da lubenica nije u hladnjaku, no stručnjaci poručuju kako bi je trebali ostaviti na sobnoj temperaturi, izvan direktnog sunčeva svjetla.
Foto: Getty Images
U hladnjaku lubenica gubi svoju boju i okus, poručuju, ali ako je ostavljate u hladnjaku, pojedite je kroz najviše tri dana, savjetuju.
Osim toga, lako bi mnoge moglo iznenaditi i to da rajčice ne bismo trebali pohranjivati u hladnjaku. Ako nisu oštećene, ili narezane, čuvajte ih na sobnoj temperaturi kako bi razvile sav svoj okus. Krastavci bi trebali isto stajati na sobnoj temperaturi jer ne "vole hladno", a ako ih ipak čuvate u hladnjaku, konzumirajte ih u roku od tri dana.
Tikvice i patlidžane možete čuvati u hladnjaku, ali pazite pritom da ih ne odlažete u najhladniji dio hladnjaka, na vrh.
Pogledajte i video Voće koje bi dijabetičari trebali jesti