U predblagdansko se vrijeme opustite i, barem na kratko, uživajte u brzom i jednostavnom pripremanju jela. Nekoliko gurmanskih prijedloga mogu razbiti monotoniju u vašoj kuhinji. Pita od krumpira i povrća, pašteta od tune i vegetarijanske polpete, samo su neki od prijedloga Knorra, koji se pripremaju brzo, lako, a okus im je „za prste polizati“.
Pita od krumpira i povrća
Sastojci:
1 svježi kvasac
4 žlice mlijeka
1/2 kg brašna
1 jaje
2 poveća krumpira
1 luk
1 Knorr krem juha od povrća
malo soli
malo šećera
te ostali začini po želji
U šalicu razmutiti svježi kvasac, toplu vodu, 4 žlice mlijeka i prstohvat šećera. Ostaviti dok se kvasac ne digne. U zdjelu dodati brašno, jaje, naribani krumpir, naribani luk, malo soli, malo šećera, te ostale začine (po želji) i na kraju gotov kvasac. Umutiti kao tijesto za kruh. Skuhati Knorr juhu od povrća (u 4dcl vode), te je dodati već gotovoj smjesi. Peći na 200 stupnjeva, 30-40 min.
Pašteta od tune
Sastojci:
1 Knorr juha od gljiva
2 konzerve tune
majoneza
1 crveni luk
3 kocke topljenog sira
Skuhati Knorr juhu od gljiva u 3 dl vode,ohladiti. Sitno nasjeckati luk, dodati tunu, sir, Knorr juhu, količinu majoneze po želji, posoliti i popapriti te sve zajedno dobro izmiješati ili smiksati. Pašteta je izvrsna i nekoliko dana poslije, a najbolje ide uz kruh francuz ili prepečeni tost.
Vegetarijanske polpete s umakom od šparoga i pireom
Sastojci:
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
korijen celera
svježi peršin
1 konzerva pelata
220 grama zobenih pahuljica
4 mrkve
2 tikvice srednje veličine
2 jaja
krušne mrvice
brašno
Knorr pire krumpir
Knorr juha od šparoga
Luk,češnjak i peršin isjeckajte na sitne komadiće te zasebno naribajte korijen celera,mrkve i neoguljene tikvice u koje dodajte zobene pahuljice i pelate. Sve navedeno dobro promiješajte zajedno dok ne dobijete prilično kašastu smjesu. Zatim dodajte jaja da se smjesa poveže te 2 jušne žlice brašna, a krušne mrvice dodavajte pomalo sve dok ne dobijete gustu smjesu da biste mogli oblikovati polpete. Nauljite protvanj u kojem ćete peći polpete u pećnici na 175°, 25 minuta. Kao dodatak poslužite Knorr juhu od šparoga i Knorr pire krumpir.