VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE - Pizzeria Kavalir, Botovo

Pizza s puževima, bučinim uljem, šipkom, pa čak i s – grincajgom

Turistička patrola Hlebine
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
21.04.2022.
u 19:35

– Pizza s kvarnerskim puževima! To je moj adut, a nikad nisam čuo da netko nešto slično radi. Odrastao sam berući puževe, zašto ih ne bih stavio i na pizzu? Radim i pizzu sa šipkom, medom, konopljom, koprivama, bučinim uljem, pa čak i s grincajgom! – govori vlasnik Kavalira.

U kraju oko Hlebina, kad je riječ o odlasku na klopu, ne može se previše birati. I to je sreća! Svi putovi vode na granicu s Mađarskom, u pizzeriju Kavalir. Na meniju – samo pizza. I dobro da je tako jer, kakva gastronomska čuda od jednostavnog jela ovdje radi Zoran Mihael Perošić (50), šteta bi bilo propustiti.

– Pizza s kvarnerskim puževima! To je moj adut, a nikad nisam čuo da netko nešto slično radi. Odrastao sam berući puževe, zašto ih ne bih stavio i na pizzu? Radim i pizzu sa šipkom, medom, konopljom, koprivama, bučinim uljem, pa čak i s grincajgom! – govori vlasnik Kavalira u mornarskoj majici s natpisom “Supruga je uvijek u pravu”.

14.04.2022.,Hlebine - Turisticka patrola Hlebine. Najblizi ugostiteljski objekt s ponudom hrane je u udaljenom Botovu, a rijec je o nadaleko poznatoj pizzeriji Kavalir gdje pizze sprema gazda Zoki. Najposebnije pizze su Renesansna sa puzevima i koprivama, te Selo moje malo na koju se stavlja cak i bucinovo ulje Photo:Damir Spehar/PIXSELL Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija

Godinama je živio u centru Zagreba, nedaleko od Šubićeve, a onda se doselio u Botovo.

– Supruga Tajana je iz Turopolja, iz sela Kuče kod Vukovine, a u Botovo je stigla prije mene. Išao sam za njom! Moji su, inače, odavde, i to pet generacija, oduvijek. Nama je bio san na djedovini napraviti pizzeriju. Danas guštam – govori Perošić.

Guštaju i gosti, mnogo je Mađara na terasi, oni su pak ludi za pizzom s ananasom i kukuruzom. Od granice im je 15 minuta vožnje.

– Ja sam tu zbog pizze s puževima! Fenomenalna je – govori gost Miro Orober pa nastavlja:

14.04.2022.,Hlebine - Turisticka patrola Hlebine. Najblizi ugostiteljski objekt s ponudom hrane je u udaljenom Botovu, a rijec je o nadaleko poznatoj pizzeriji Kavalir gdje pizze sprema gazda Zoki. Najposebnije pizze su Renesansna sa puzevima i koprivama, te Selo moje malo na koju se stavlja cak i bucinovo ulje Photo:Damir Spehar/PIXSELL Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija

– Živio sam godinama vani, jeo puževe u Francuskoj i Italiji, navikao sam na njih. Imaju okus divljači, orašast, poseban miris. I hranjivi su. Pojeo sam ovdje možda 40 pizza s puževima, sad ću još jednu! Pizze se zovu Selo moje malo, Botovečka, Turopoljska, Renesansa, Šoderica, Kavalir, Ribička, pa i Djevičanska.

– Nismo više znali kako bismo dali ime, pa smo je tako nazvali – smiju se u pizzeriji.

Na meniju ih je ravno – 23. A na njima čudo. Ne štedi se na prilozima. Takva se i u metropoli rijetko nađe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije