U utorak, 27. rujna u Zagrebu, održat će se sedma konferencija Raise the Bar koja će okupiti profesionalce iz ugostiteljskog i turističkog sektora. Po prvi put bit će dodijeljene nagrade Chef's Choice i Bartender's Choice kojima će barmeni i chefovi iz cijele Hrvatske odati priznanje kolegama koji su svojom kreativnošću, inovacijama te dijeljenjem znanja pomogli podići kvalitetu hrvatske gastronomije i ugostiteljstva.
Svoje mjesto u finalu s najviše nominacija za nagradu Chef's Choice zaslužili su glavni chef restorana Olive Tree Marko Đurašević, vlasnik i glavni chef konobe Kala Dino Šeparović te glavni chef restorana Kinoteka Mario Mandarić. Za titulu najboljeg barmena u Hrvatskoj prema izboru struke borit će se vlasnik Blend Bara i voditelj akademije Art of Bar Filip Lipnik, suvlasnik i glavni barmen Peaches & Cream Bara Dominik Bečvardi i glavni barmen restorana Noel Karlo Ferenčak.
Ovogodišnja konferencija nastavit će dugogodišnju tradiciju razmjene znanja i umrežavanja, uz podršku utjecajnih svjetskih stručnjaka. Kao predavači na konferenciji će gostovati Agostino Perrone i Giorgio Bargiani, direktor i glavni miksolog londonskog Connaught Bara, najboljeg bara na svijetu, te predsjednica izbora The World’s 50 Best Bars Priyanka Blah. Stručnjacima iz svijeta miksologije i pića pridružit će se glavni chef i suvlasnik londonskog restorana KOL & KOL Mezcaleria Santiago Lastra.
Zanimljiva iskustva i priče istaknutih stručnjaka omogućit će sudionicima da zavire iza kulisa ponajboljih svjetskih restorana i barova, a uz najbolje primjere prakse konferencija Raise the Bar predstavit će i talente s Akademije Raise the Bar koji ih planiraju nadmašiti.
Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Adria koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu kako bi se omogućilo usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz konferenciju Raise the Bar, projekt obuhvaća Akademiju za barmene, bariste i konobare, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te edukativni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.