riža!

Pogonsko gorivo koje normalizira razinu glukoze u krvi, čuva krvne žile i regulira krvni tlak

Riža
Foto: Thinkstock
30.10.2014.
u 12:08

Od indonezijske kuhinje trebamo usvojiti važnu lekciju – ona se tamo najčešće priprema na pari,

Riža je osnovna namirnica i baza većine obroka indonezijske kuhinje.

S obzirom na bogat sadržaj ugljikohidrata koji organizam vrlo brzo opskrbljuju energijom, rižu možemo nazvati pogonskim gorivom. Osim toga, odličan je izvor vitamina (B1, B2 i D), minerala, kalcija, željeza i biljnih vlakana kojima normalizira razinu glukoze u krvi, čuva krvne žile i regulira krvni tlak.

Primjena

Riža je kod nas, također, u širokoj uporabi. Ipak, od indonezijske kuhinje trebamo usvojiti važnu lekciju – ona se tamo najčešće priprema na pari, što je jedan od najzdravijih načina termičke obrade.

Preporuka je i da se umjesto bijele (polirane) konzumira integralna riža.

>>'U pravu je Sanja Musić Milanović, crni kruh bolje je rezati tanko'

>>Volite grickati? Evo kako pretvoriti lošu u zdravu naviku

>>Kineski, japanski, vegetarijanski... Fast food na drugačiji način

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije