SASTOJCI: 2 vrste graha, smeđi i bijeli, šaka crvene leće, šaka mungo graha, mrkva, 200 g ribane repe, 2 krumpira, maslinovo ulje, sol, papar, vlasac, češnjak
PRIPREMA: Grah skuhajte (ili koristite konzerviran), ocijedite, naribanu repu isperite, krumpir ogulite i narežite na kocke, leću isperite pod mlazom hladne vode. Sve sastojke osim graha i repe kratko pirjajte na malo maslinova ulja i češnjaka te začinite. Podlijte s malo vode ili povrtnog temeljca. Kad zakuha, dodajte grah i repu pa kuhajte još 20-ak minuta. Pospite vlascem i poslužite vrelo.
>>Brzo, ukusno i zdravo. Evo kako pripremiti punjene i zapečene tikvice
"Sijem žito raste grahorica" kaže pjesma koja zna razlikovati grahorice od mahunarki (leguminoza) što gospođa novinarka očito miješa.