Kamo na pravi gril?

Prvi batak Zagreba - u Batku

grill
20.04.2016.
u 14:25

Slasna, sočna rebarca, krilca i stejkovi prvo se kuhaju u vakumu, atek potom peku. Pravi gril nije meso spaljeno i zadimljeno na ugljenu, već ono pomno pripremljeno

Rebarca i krilca postala su pravi hit zagrebačke gastronomske ponude! Ove mesne poslastice već su duže vrijeme trend na svjetskoj gastro sceni, a zahvaljujući Batak grillu i u Hrvatskoj doživljavaju svoj procvat.  U želji da svojim gostima ponude nešto novo i originalno, Batak grill mjesecima je istraživao tržište u potrazi za jelom s potpisom koje će osvježiti njihovu ponudu i pružati svojim gostima mjesto koje uvijek nudi nove vrhunske gastronomske inovacije. Prije nekoliko mjeseci u svoju ponudu uvrstili su BBQ rebarca i BBQ krilca, pa je tako zagrebački BATAK grill postao nezaobilazna destinacija svih ljubitelja gurmanskih delicija kojoj ne mogu odoljeti ni najizbirljivija nepca. 

Gosti su BBQ rebarca i BBQ krilca prihvatili s oduševljenjem, a kako i ne bi kada je meso vrhunski pripremljeno takozvanom "souse vide" tehnikom kojom se zadržava sva sočnost i kvaliteta. Radi se o tehnici pri kojoj se meso stavlja u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju i uranjaju u posebne vodene kupke od 80 stupnjeva na kojoj se meso savršeno "kuha" u pećnici sljedećih pet i pol sati. Trik je to zbog kojeg su rebarca i krilca tako sočna, a posebna tajna okusa krije se u vlastitom tajnom umaku koji je savršen balans ljutog i slatkog. 

Rebarca i krilca u ponudi su svega nekoliko mjeseci i u kratko vrijeme su postali najtraženiji proizvod u Batak Grill restoranima - o tome svjedoči i brojka koja premašuje 5 tona mesa mjesečno koje se ispeku u svim Batak restoranima. Kulinarski-kreativni tim očito je osmislio dobitnu gurmansku poslasticu za svakog ljubitelja mesa, a zašto svi pričaju o BBQ rebarcima i BBQ krilcima najbolje da se sami uvjerite u svim Batak Grill restoranima na Rudešu, Golf terenima, Centar Cvjetni, Savica i Sesvete. Vizija Batak Grilla je uvijek ponuditi najbolji okus roštilja u svim svojim restoranima! 

 

Ključne riječi

Komentara 4

MA
malaliba
16:23 03.05.2016.

U Zagrebu bi se to trebalo zvati "boca gril" , ali na žalost malo stanovnika ovog grada zna što je "boca".

HR
Hrabraja
14:31 20.04.2016.

Nije lose, ali Batak je malo preskup

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije