7. studenog

Prvi festival craft i vrhunskog piva 'Beerfest' u Čakovcu!

beerfest čakovec
Foto: PR FOTO
1/3
20.10.2015.
u 14:32

-Cilj nam je putem Beerfesta predstaviti kvalitetnu alternativu, promovirati domaći, hrvatski proizvod i napraviti urbani događaj jeseni u Čakovcu- kazao je jedan od organizatora manifestacije

Prvi festival craft i vrhunskog piva Beerfest Sjever održati će se 7.11.2015. u Starom Hrastu u Čakovcu. Beerfest Sjever je prvi​​ ​događaj ​tog tipa u Čakovcu i kao takav izazvao je iznimno veliko zanimanje u javnosti. 

Craft piva u hrvatskom jeziku nema jednostavan prijevod, no najbliže tome je značenje riječi “vještina”. Prema tome craft pivarstvo je vještina u pravljenju piva, a u kontekstu označava manje, nezavisne pivovare i ljubitelje vrhunske pive. Po prvi puta u Čakovcu ćete moći probati neke od najboljih hrvatskih piva, popričati s pivarima, majstorima kuhanja piva, ali i uživati u svirci odličnih hrvatskih bendova! Posebnu ponudu pripremaju Zmajska pivovara, Pivovara Daruvar, Križevačka pivovara, Nova Runda, Varionica, Hold'em Brewery i Aircraft Brewery uz veliku dodatnu ponudu piva!

U ime CRTM Sjever, neprofitne organizacije koja je pokretač festivala craft i vrhunskog piva "Beerfest Sjever" manifestaciju je komentirao Krešimir Biškup.

-Pivska​ i​ craft scena je iznimno popularna danas. U Hrvatskoj postoji na desetke malih, ili mikro pivovara koje traže svoje mjesto pod suncem. Mi smo prepoznali i ljubav sugrađana prema dobrom pivu. Cilj nam je putem Beerfesta predstaviti kvalitetnu alternativu, promovirati domaći, hrvatski proizvod i napraviti urbani događaj jeseni u Čakovcu- kazao je Biškup.

Početak festivala vrhunske pive Beerfest Sjever zakazan je za 15:00 sati u subotu 7. studenog 2015. Stari Hrast će nas sve ugostiti, a pobrinuo se i za bogatu gastronomsku ponudu. Domaćin i inače partner ovog festivala je bend Captain's Daughter & The Sailors (Irish folk) koji će na svom terenu ugostiti prijatelje iz Virovitice "The Eggs" (rock) te ekipu "The Blarney Stones" iz Zagreba(Irish punk).

Svirku koja počinje od 22:00 najavio je Jura iz CDS. -U organizaciju i domaćinstvo smo ušli s namjerom da odmaknemo sam festival od uobičajenih normi koje se vežu uz ovaj kraj pa vas u večernjim satima očekuje nas zanimljiv glazbeni program. Pripremili smo vam noć rock 'n' rolla i irskih melodija koju ćemo i mi i vi začiniti s obilje vrhunske pive!

Uz craft pivu, glazbu i hranu bolju pozivnicu ne možemo napraviti. Vidimo se na prvom Beerfestu Sjever!  

>>Prvim Sisačkim festivalom piva sisačka pivovara proslavila 160 rođendan

>>Pivskom zdravicom otvoreni 29. Dani piva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije