Neovisno o snazi volje i predanosti dijeti, problem gladi uvijek je prisutan i otežava osobi pobjedu u borbi s viškom kilograma. Kada čovjek osjeti glad, nijedno drugo osjetilo ne može zasjeniti je. Razumijevanje faktora koji ljude čine gladnima može pomoći pri pokušaju svladavanja osjećaja prekomjerne gladi i usmjeriti pretile k zdravijoj i umjerenoj prehrani, prenosi Withings.
Na prvom mjestu je alkohol, a konzumiranje čaše vina ili piva uz jelo pridonosi gladi. Izbjegavati treba i prebrzo jedenje, a istraživanja su dokazala da osobe koje dulje žvaču hranu ostaju dulje site. Donositi zdrave odluke neusporedivo je teže kada se individualac nađe unutar grupe.
Izbjegavanje nezdravih izbora posebno je teško ako je osoba u društvu svog partnera koji se nije priključio promjeni prehrane ili je suočena s novim socijalnim situacijama pa je potreba za osjećajem pripadnosti vrlo izražena.
Ljudi često žeđ percipiraju kao glad. Izbjegavati treba i preskakanje doručka, konzumiranje hrane ispred televizije (ljudi za vrijeme gledanja televizije najčešće jedu prerađenu hranu) te žvakanje žvakaćih guma koje mogu povećati želju za hranom.
>>Ovo je sok koji će istopiti masne naslage s trbuha?
Ma je da...kad osjecam glad zapravo sam zedna.. Dragi prepisivaci iz stranih medija..reci cu vam izravno svoje iskustvo..kad osjecam glad onda osjecam GLAD i zelju za strusiti vagon necega sto volim (ne kazem da to i ucinim), a ne nikakvu ebenu zed!!!