mljac!

RECEPT DANA Znate li što je Vojvođanska štrudla sa višnjama? Imamo recept!

@mandicsanja73
06.09.2024.
u 09:30

Uživajte u domaćoj štrudli s višnjama, idealnoj za svaku priliku!

Vojvođanska štrudla s višnjama pravi je klasik među kolačima i omiljena poslastica koja osvaja svojom jednostavnošću i bogatstvom okusa. Meko tijesto s bogatim nadjevom od višanja donosi savršen balans slatkoće i kiselosti. Ovaj tradicionalni recept prenosi se s koljena na koljeno, a sada je na vama da ga isprobate i unesete dašak Vojvodine u svoju kuhinju. Pripremite ga s ljubavlju i uživajte u svakom zalogaju ovog savršenog deserta! Recept je podijelila food blogerica @mandicsanja73. Uživajte!

Sastojci za tijesto:

  • 40 g svježeg kvasca
  • 2 žličice šećera
  • 2 žličice soli
  • 180 ml ulja
  • 500 ml mlijeka
  • 900 g mekog brašna

VEZANI ČLANCI: 

Priprema tijesta: U zdjeli zamijesite tijesto od svih navedenih sastojaka. Ostavite ga da odmara jedan sat kako bi nadošlo. Dok čekate da se tijesto digne, pripremite nadjev.

Sastojci za nadjev:

  • 750 g smrznutih višanja
  • 300 g šećera
  • 200 g griza

Priprema nadjeva: Odmrznite višnje i ocijedite ih, pritom sačuvajte sok. Višnje stavite u lonac, dodajte šećer i kuhajte nekoliko minuta. Zatim umiješajte griz i nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne. Ako nadjev postane previše gust, dodajte malo soka od višanja kako bi postigao mazivu konzistenciju, sličnu džemu.

VEZANI ČLANCI: 

Kada je tijesto nadošlo, podijelite ga na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u pravokutnik, premažite pripremljenim nadjevom i zarolajte u savijače. Stavite savijače u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Prije pečenja, premažite ih uljem i izbodite čačkalicom kako bi se ravnomjerno ispekle. Pecite štrudle u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35-40 minuta. Kada su gotove, premažite ih uljem, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se potpuno ohlade prije nego što ih narežete.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Komentara 3

Avatar utunelu
utunelu
11:16 06.09.2024.

vojvodanska se pise mali

KI
KikirikiMiki
11:31 06.09.2024.

domaća iz vojvodine, ma zbilja.... naše iz Zagorja i Slavonije su milion puta bolje štrudle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije