Idila je na Vrgadi, gdje god da čovjek sjedne. I na klupu ispred dućana sa sendvičem, i na plažu s paštetom i rajčicom, i kod susjeda na rakiju. Nema mjesta gdje se tu ne gušta. Ista priča i u restoranu Adrijana, na lijepoj terasi s koje se virka tko dolje po obali prolazi.
Cijene, za otočke prilike gdje je sve ipak nešto skuplje, pristojne. Ponuda klasična morska. Tjestenine s repovima škampa, dagnjama ili plodovima mora, lignje, riba, škampi na žaru ili na buzaru, dagnje, hobotnica na žaru...
Za dvoje reportera, pržene lignje 16,50 eura i tjestenina s plodovima mora 15 eura, uz bocu Jamnice - 34,50 eura, odnosno 259 kuna. Za otok super. I vrlo je fino i ukusno. Rado ćemo se vratiti.
>> VIDEO Turistička patrola - Vrgada
Držim da običan gost neće dobiti ovoliku količinu repova škampa u tjestenini.