Na samoj obali u gradu Pagu, na sugestiju iz turističke zajednice, posjetili smo restoran Na Tale u vlasništvu obitelji Valentić. Poznat po paškim delicijama, prije svega janjetini, ne zanemaruje ni plodove mora.
– Meni su u ponudi vrlo važne i lignje i rižoti i škampi. Mnogi cijene našu ponudu i vraćaju se. Proteklih godina bilo je puno Nijemaca i Austrijanca, ali ove godine je to ipak manje zbog korone. No, oduvijek su nama najbolji i najčešći gosti Hrvati, koji najviše cijene naše lokalne specijalitete i frišku ribu. Možda nismo najjeftiniji, ali to što imamo puno stalnih gostiju govori mnogo o ponudi i vjerujemo da to potvrđuje našu kvalitetu. I vinom se ponosimo jer surađujemo s domaćim vinarima – rekao nam je vlasnik restorana Frane Valentić zahvaljujući na komplimentima koje smo uputili za dobru spizu.
A rižotu i bifteku koje smo za dvjestotinjak kuna pojeli ja i fotoreporter zaista nije bilo mane. Preporučujemo, a i pohvaljujemo konobara Denisa.
– Jeste li zadovoljni ili da tražim posao u Zagrebu – nasmijao nas je Denis pozirajući s ukusnom hranom.