Uskrs na stolu

Šećer na kraju: Ove godine na Uskrs pripremite pincu prema receptu Ane Grgić, chefice hotela Esplanade

Hotel Esplanade
03.04.2021.
u 07:00

Pinca je slatki kruh, nezaobilazna poslastica svakog uskrsnog stola u kojoj uživaju baš svi. Priprema iziskuje više vremena, ali miris dizanog tijesta vraća nas u bezbrižne dane djetinjstva te stvara pravi blagdanski ugođaj. Mali zaokret u receptu možete napraviti tako da prilikom prvog miješenja u pincu ubacite komadiće čokolade, kandirano voće, mljeveni anis ili orašaste plodove.

Ako ste dosad izbjegavali upustiti se u pripremu pince, uz ovaj recept Ane Grgić, chefice hotela Esplanade i kolumnistice magazina Slano & slatko, teško ćete pogriješiti, a vašom će se kućom širiti neodoljiv miris koji Uskrs znači.

Pinca hotela Esplanade

Sastojci:

500 g glatkog brašna

80 g maslaca

1 žličica šećera

80 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

3 žumanjka

1 jaje za premazivanje

30 g kvasca

prstohvat soli

naribana korica ½ limuna i ½ naranče

2 žlice likera Cointreau

3 dl mlijeka

50 g grožđica (namočiti u 1 dl ruma preko noći)

Foto: Hotel Esplanade

Priprema:

Zagrijte 1 dl mlijeka da bude toplo. Dodajte 1 žličicu šećera, 3 žlice brašna i kvasac. Promiješajte i pustite da se smjesa digne. Umutite žumanjke, šećer u prahu, vanilin šećer, naribanu koricu limuna i naranče, rastopljeni maslac, grožđice natopljene u rumu te uz miješanje dodajte preostalo brašno, liker i mlijeko. Smjesu stavite u veću zdjelu, pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu. Nakon dva sata tijesto bi se trebalo udvostručiti. Ponovno ga premijesite u jednu veliku kuglu i nekoliko manjih. Pincu prebacite na lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje. Ostavite sat vremena da se tijesto još jednom digne. Dignuto tijesto premažite razmućenim jajetom. Oštrim nožem razrežite od sredine prema rubovima čineći rezove oko 4 cm dužine. Pospite pincu granuliranim šećerom ili listićima badema. Pecite na 175 stupnjeva oko 30 minuta, dok se tijesto ne zarumeni. Provjerite štapićem je li pinca pečena – kada ga izvadite, štapić mora ostati suh. Dobro ohladite prije rezanja.

 
  
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije