Odličan prilog

Sezona je pečenih paprika: Evo kako ih oguliti brzo i bez mučenja

Shutterstock
05.10.2020.
u 13:30

Možete ih pripremiti na razne načine, ali guljenje prije kuhanja stvara muke - ovaj odličan trik će vam pomoći.

Dolaskom jeseni otvara se sezona raznih jela, a jedno od njih su i pečene paprike. Odlične su kao prilog, na salatu, za pripremu ajvara, a možete ih čak i pohati.

Iako su mekane, kožica im je tvrda, a dio procesa u kojem ih treba oguliti prava je muka za one koji su tek početnici u pečenju. Ipak postoji rješenje - uz jedan odličan trik ogulite ih brzo i jednostavno.

Pogledajte video: Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma!

Kako prenosi lifehacker.com, tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete - možete koristiti krpu, plastičnu foliju ili papirnate ručnike. Ostavite ih tako otprilike 15 minuta - ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanjem će se stvoriti para i višak tekućine, a zahvaljujući tome moći će se lakše oguliti kora. 

Postoji i sjajan trik ako želite zadržati malo jaču aromu dima - ogulite ih u zdjeli s vodom, a poslije istu iskoristite za pripremu jela. 

Recept za pripremu krumpira zaludio internet, isprobajte!

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije