Dolaskom jeseni otvara se sezona raznih jela, a jedno od njih su i pečene paprike. Odlične su kao prilog, na salatu, za pripremu ajvara, a možete ih čak i pohati.
Iako su mekane, kožica im je tvrda, a dio procesa u kojem ih treba oguliti prava je muka za one koji su tek početnici u pečenju. Ipak postoji rješenje - uz jedan odličan trik ogulite ih brzo i jednostavno.
Pogledajte video: Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma!
Kako prenosi lifehacker.com, tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja iz pećnice pokrijete - možete koristiti krpu, plastičnu foliju ili papirnate ručnike. Ostavite ih tako otprilike 15 minuta - ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanjem će se stvoriti para i višak tekućine, a zahvaljujući tome moći će se lakše oguliti kora.
Postoji i sjajan trik ako želite zadržati malo jaču aromu dima - ogulite ih u zdjeli s vodom, a poslije istu iskoristite za pripremu jela.
Recept za pripremu krumpira zaludio internet, isprobajte!