Mljac!

Stiže proljeće i vrijeme je za ovakva jela

Zapečeno povrće
Foto: Thinkstock
11.03.2014.
u 17:00

S dolaskom toplijeg vremena vrijeme je i za laganija jela

Sastojci: 6 velikih rajčica (može i pelat), 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana, 6 manjih patlidžana, prerezanih po dužini, 3 tikvice, presječene po dužini na deblje kriške, 2 žlice maslinovog ulja, plus još malo za premazivanje, 2 velike glavice crvenog luka, krupno nasjeckane, 2 žličice mirodije, morska sol i svježe mljeveni crni papar, svjež bosiljak za serviranje

Priprema: Rajčicu prerežite na pola, utisnite češanj češnjaka u svaku polovicu i pecite oko pola sata u pećnici, u tepsiji koju ste obložili masnim papirom. Ukoliko koristite pelat, dobro ga ocijedite u cjedilu. Posolite nasjeckane komade tikvica i patlidžana i ostavite ih oko pola sata da se ocijede. Kuhinjskim ubrusom upijte preostalu tekućinu. Popržite crveni luk dok ne postane staklast.

Prebacite luk iz tave u plitku, keramičku tavu za pečenje i ravnomjerno ga rasporedite preko dna. Slažite rajčice, patlidžane i tikvice u slojevima. Pospite svaki sloj s malo papra i suhih začina. Premažite složenac uljem i pecite u dobro zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Za vrijeme pečenja napravite premaz: dobro promiješajte limunov sok, izgnječen češnjak, krušne mrvice i sir, a potom premažite povrće. Nastavite peći još 30 minuta, ili dok se ne zarumeni. Poslužite odmah sa svježim listovima bosiljka kao dekoracijom.

>>Ako volite ljuto i začinjeno, ovo je recept za vas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije