za učinkovitije mršavljenje

Stručnjaci otkrili: Hodanjem možete potrošiti više kalorija ako napravite jednu jednostavnu promjenu

Shutterstock
13.08.2024.
u 07:00

Grimmitt i njegov tim promatrali su pokrete 18 zdravih, 24-godišnjih odraslih osoba koje su u prosjeku imale oko 70 kilograma dok su pet minuta uobičajeno hodale na traci za trčanje

Novo istraživanje pokazalo je da hodanje neujednačenim ritmom može poboljšati vašu kondiciju. Studija Sveučilišta Massachusetts Amherst istraživala je kako neujednačeni koraci igraju "značajnu ulogu" u tome kako se metabolizam osobe - mehanizam sagorijevanja kalorija - povećava tijekom šetnje, piše NY Post. 

“Mislim da bi bilo pošteno pretpostaviti da će češće i veće varijacije u duljini koraka povećati vaš metabolizam tijekom hodanja”, rekao je autor studije Adam Grimmitt.

VEZANI ČLANCI:

Grimmitt i njegov tim promatrali su pokrete 18 zdravih, 24-godišnjih odraslih osoba koje su u prosjeku imale oko 70 kilograma dok su pet minuta uobičajeno hodale na traci za trčanje. Sudionici su tada dobili upute da koračaju između 5% i 10% kraće ili duže od svog uobičajenog koraka jer su istraživači također mjerili razine ugljičnog dioksida, koje rastu tijekom vježbanja.

Tim je otkrio da povećanje od 2,7% u "varijabilnosti duljine koraka" može povećati metabolizam za 1,7%. "Varijabilnost duljine koraka igra skromnu, iako značajnu ulogu u metaboličkim troškovima hodanja", izjavili su istraživači.

Istraživači također istražuju kako ove nove informacije mogu koristiti starijoj populaciji, više za očuvanje energije nego za sagorijevanje kalorija. "Buduće studije trebale bi kvantificirati točnost postavljanja stopala i aktivnost mišića u sličnim virtualnim projekcijama", istaknuli su istraživači.

Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije