Kvari okus

Stručnjaci savjetuju: Evo zašto nikada ne biste trebali stavljati hladno meso na vruću tavu

shutterstock
03.05.2020.
u 07:00

Ljudi često nemaju vremena za pripremu obroka pa znaju hladno meso staviti na vruću tavicu, što se ne bi trebli raditi.

Svatko je to napravio barem jednom u životu. Većina ljudi često zna kasniti s pripremanjem ručka ili večere te nemaju dovoljno vremena kako bi sve napravili. Kako bi skratili vrijeme pečenja ili kuhanja, mnogi hladno meso stave na vruću tavu, ali to zapravo ne biste trebali raditi, prenosi mashed.com.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Pečenje mesa zna biti dosta zeznuto i s njime se mora dobro paziti, pogotovo kada nemate dovoljno vremena. Stručnjaci su podijelili zašto nije dobro stavljati hladno meso u vruću tavu, a jedan od glavnih razloga je zbog okusa.

Kada hladno meso stavite u vruću tavu, ono je ohladi te počne ispuštati svoje sokove. Uz to hladno meso, ravno iz hladnjaka, može dovesti do premalo ili prepečenog mesa. Umjesto toga, trebali biste ostaviti meso da se ugrije na sobnoj temperaturi, a zatim ga peći na vrućoj tavi. Osnovno pravilo koje možete slijediti je da meso ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi kako bi bilo spremno za pečenje.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu:

Komentara 1

DU
Deleted user
12:44 11.04.2021.

Za 20 minuta izvan hladnjaka se na sobnu temperaturu neće zagrijati niti jedna šnicla, a kamoli količina za obrok obitelji. Dapače, ja u ljetnim mjesecima, ako imam veću količinu mesa za ispeći (recimo roštilj za cijelu obitelj) dio držim u hladnjaku jer je veća šteta kad se sat-dva 'paca' na +35, posebno sirovo mljeveno meso...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije