Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Tinjan, Tinjanski Vijulin: Vijulin kao pršut violina

Tinjan
Foto: Saša Miljević/Pixsell
1/3
06.05.2024.
u 10:04

Tinjanski Vijulin, Tinjan 1A, Tinjan

Vijulin je – violina, a violina asocijacija na pršut po kojem je Tinjanština poznata pet stoljeća. Pršut je, dakako, prvi na meniju, a nude "Melodiju pršuta", od istarskog, drniškog do španjolskom s namazom i focacciom. Carpaccio od junetine "Dance", pa i tatarski biftek. Forte istarske kuhinje i tu je na meniju, pljukanci s pršutom i tartufima, ali i s junećim žgvacetom.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Imena jela su autohtona, popu "Tinjanske blues plate" ili rebarca "A Capella" ili "Punk" tomahawk steaka. I deserti su domaći, kao što je crème brulée s istarskom skutom, a štosan je naziv i salate "No kiss", koja sadrži i luk, ali i češnjak, pa će poljupci pričekati... Prostor je vrlo lijep, a ručak za dvoje (pljukanci i rebarca) s pićem stoji 43 eura.

Izbor i kvaliteta jela 44

(do 50 bodova)      

Izbor i ponuda pića 14

(do 15 bodova)      

Posluga i ljubaznost 10

(do 10 bodova)      

Dojmovi i prostor 17

(do 20 bodova)      

Ukupnost ponude 4

(do 5 bodova)

Ukupno 89

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije