Janjetina je simbol stare ceste D-1 prema moru, koja je naš Route 66, a Pino jedno od mjesta na kojem se ona oduvijek posluživala. Niz je restorana u Slunju, od Petre, Kuma, Ambara, Fenixa, Granda, Mirjane, do Bešteka, Centra, Kvarta... i svagdje je – gužva. U ovom se kraju oduvijek dobro jelo.
– Janjetina, odojak s ražnja, grah, goveđi gulaš, teleća pečenka, pastrve, pa i lignje, koje su nama omiljene, pripremamo turistima od 1998. godine. Pa i predsjednik je znao doći, kad je bio predsjednik, pa i u predsjedničkoj mirovini, baš na janjetinu – govore Milka i Nikolina Radočaj, majka i kći, vlasnice Pina. Janjetina je iz kraja, iz Cetingrada, Nikšića i Cerovca, a mnogi je ovdje kušaju prvi put:
– Ohrabrimo strance koji prvi put jedu pečenu janjetinu pa im kažemo: "Pustite vilicu i nož, rebrica slobodno jedete rukama." Doživljaj im je to koji će zapamtiti.
Izbor i kvaliteta jela 43
(do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića 13
(do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost 10
(do 10 bodova)
Dojmovi i prostor 15
(do 20 bodova)
Ukupnost ponude 4
(do 5 bodova)
Ukupno: 86