Hobotnica
2 kg očišćene hobotnice
vezica povrća za juhu
timijan
ružmarin
1 dl maslinova ulja
papar u zrnu, šareni i drobljeni
limunova korica narezana na trakice
Povrće očistite i operite, stavite u posudu za pečenje zajedno s ostalim namirnicama. Poklopite ili čvrsto zamotajte aluminijskom folijom. Stavite u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko sat i 30 minuta.
Krema od krumpira
1 kg oguljenog krumpira
1 mala čili papričica (ili pola)
5 dkg maslaca
1/2 dl maslinova ulja
Sol
Narežite krumpir na manje komade, skuhajte u slanoj vodi s čilijem. Kada je kuhan, izvadite čili, ocijedite, protisnite te dodajte maslac i maslinovo ulje kako biste dobili kremastu masu.
Bok choy (vrsta kineskog kupusa)
50 dkg bok choya
maslinovo ulje
sol
papar
ribana limunova korica
Oprani bok choy narežite na pola ili četiri komada, ovisno o veličini. Na ugrijanoj tavi uz dodatak maslinova ulja pecite ga sa svih strana. Pred kraj dodajte limunovu koricu, sol i papar.
Kremu od krumpira i bok choy poslužite uz hobotnicu.