od 4. do 27. kolovoza

U tijeku nam je retrogradni Merkur: Evo kako utječe na vas i koje promjene možete očekivati

shutterstock
21.08.2024.
u 06:00

Nakon završetka retrogradnog Merkura, postoji kratko ‘razdoblje sjene’ u kojem se stvari vraćaju u normalu.

Retrogradni Merkur započeo je svoje kretanje 4. kolovoza 2024. godine. Ovaj period, koji se javlja četiri puta godišnje, često se smatra ključnim zbog njegovog snažnog utjecaja na naše raspoloženje i odluke. Mnogi ljudi diljem svijeta pripisuju njegov utjecaj na svakodnevne nesporazume i poteškoće, piše Almanac. 

Tri do četiri puta godišnje, Merkur izgleda kao da se kreće unatrag kroz noćno nebo. Taj fenomen nazivamo prividnim retrogradnim kretanjem Merkura, ili jednostavno ‘retrogradnim Merkurom’. U astrologiji se ovo razdoblje često povezuje s konfuzijom, kašnjenjima i frustracijama. Pomislite na izgubljene poruke, tehničke poteškoće i nepredviđene promjene planova. No, ovo vrijeme također može biti prilika za introspekciju, jer se vjeruje da je intuicija tada pojačana, a slučajnosti su posebno značajne.

VEZANI ČLANCI: 

Što je retrogradno kretanje?

Retrogradno kretanje je pojava kada se, iz naše perspektive sa Zemlje, čini da se planet kreće unatrag. Ovo je zapravo optička iluzija uzrokovana različitim brzinama i putanjama planeta u našem Sunčevom sustavu. Iako se planet nikada ne kreće unatrag u stvarnosti, ovaj fenomen daje dojam obrnutog kretanja, što nazivamo prividnim retrogradnim kretanjem.

Merkur je 2024. retrogradan četiri puta, a uz ovaj, čeka nas još jedan do kraja godine. Ovu su datumi koje smo već ‘preživjeli’ i koji nas još čekaju: 

  • Od 13. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024.
  • Od 1. travnja do 24. travnja
  • Od 4. kolovoza do 27. kolovoza
  • Od 25. studenog do 15. prosinca

VEZANI ČLANCI: 

Merkur vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada je retrogradan, preporučuje se biti fleksibilan, strpljiv i oprezan. Ostavite dodatno vrijeme za putovanja, izbjegavajte potpisivanje važnih ugovora i provjerite sve dogovore. Iako ne možete zaustaviti svoj život, korisno je planirati unaprijed, imati rezervne planove i biti spreman na izazove u komunikaciji.

Neki pripisuju retrogradnom Merkuru sve poteškoće u životu, ali ovo je ujedno i idealno vrijeme za refleksiju. Razmislite o tome kako raspodjeljujete svoju energiju i koliko balansirate različite aspekte života. Svijest o tome može vam pomoći u održavanju ili vraćanju balansa tijekom ovih perioda.

Nakon završetka retrogradnog Merkura, postoji kratko ‘razdoblje sjene’ u kojem se stvari vraćaju u normalu. Nemojte žuriti s važnim odlukama, već dopustite vremenu da sve nepravilnosti ispravi. Ostanite mirni, ali započnite s planiranjem daljnjih koraka. Kada se Merkur ponovno usmjeri prema naprijed, možete se fokusirati na nove početke i promjene koje ste možda odgađali.

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije