Palačinke su omiljeni doručak ili desert diljem svijeta, a čak i ručak ako se naprave u slanoj verziji. Jednostavne su za pripremu, a sve što vam treba jest brašno, mlijeko, jaje, malo soli i šećera, ulje i prašak za pecivo.
Ipak, koliko jednostavne bile, ima dana kada ne uspiju, a uz ova dva jednostavna trika to se više neće događati, tvrdi MSN.
U videu pogledajte recept za palačinke koje su osvojile društvene mreže:
Mlaćenica
Za domaću mlaćenicu potrebno vam je mlijeko i kiselina, a uglavnom se koristi ocat ili limunov sok koji u dodiru s mlijekom reagira tako da se dobije gusta smjesa. Upravo dodavanjem mlaćenice u smjesu postići ćete da palačinke budu mekše i sočnije.
Snijeg
Neki tvrde da će palačinke biti najbolje ako odvojite žumanjke od bjelanjaka i napravite od njih snijeg, ali Dana Velden, gastroblogerica, otkrila je da to nije tako i da je bolje samo ubaciti bjelanjke u smjesu, bez žumanjaka i bez prethodne izrade snijega. Palačinke će i dalje biti mekane i sočne, a sve je jednostavnije napraviti.