Recepata za krafne više je nego dovoljno, ali nije naodmet podsjetiti na trikove uz koje ćete sigurno pripremiti krafne iz snova. Morate pustiti krafnice da se dobro dignu kako ne bi potonule u ulju i upile previše masnoće. Također, morate paziti kad ih izrezujete kakvi su vam oblici te nježno postupati s njima. Tijesto za krafne jako je osjetljivo, ne smijete biti grubi s njim, niti ga ga bacati. Pri pečenju, temperatura ulja trebala bi biti maksimalno 165 stupnjeva, morate ih poklapati kad ih pečete i paziti da ne počnu gorjeti. Krafne se samo jednom okreću. Ako ih više puta okrenete, one počnu upijati ulje. Ovome možete doskočiti s malo alkohola, ovisno o tome kakvu aromu želite u krafnama možete se odlučiti za rakiju ili rum.
5 savjeta za vrhunske krafne
- Svi sastojci trebaju biti sobne temperature kao i prostorija u kojoj se krafne pripremaju
- Prije nego se premijesi, tijesto se obavezno mora udvostručiti
- U tijesto dodajte žlicu rakije – krafne će upiti manje masnoće
- Ulje treba biti zagrijano na temperaturi od 160 do 170 stupnjeva
- Nemojte odjednom staviti previše krafni u posudu za prženje jer će se temperatura ulja sniziti i krafne će upiti previše masnoće