Pizzeriju Niko pronaći ćete u samom centru Grebaštice, tik uz plažu, a pogled s terase puca na more, poluotok Oštricu i obližnje brdo Jelinak. Vlasnik, također Banovac, kaže nam da su oni prije svega pizzerija, a mogu se kod njih pronaći i mesni specijaliteti, lignje i kvalitetno vino.
– Ušli smo u posao prije osam godina. Ovdje gdje je danas restoran nekad su živjeli moji pradjedovi. Kamenu kuću otac i ja samostalno smo preuredili, a ponudu smo temeljili na napolitanskim pizzama. Još nismo doživjeli da je gost bio nezadovoljan, a u prilog tome idu i recenzije koje imamo na Googleu i Tripadvisoru – kaže nam Banovac dok nas vodi kroz restoran i pokazuje rustikalni interijer u kojem dominiraju nostalgične crno-bijele fotografije Grebaštice i njegovih predaka ribara.
U pizzeriji Niko koriste svježe namirnice, a pizzu u krušnoj peći pripremaju po originalnoj talijanskoj recepturi uz pažljivo birano “zero” brašno.
– Važna nam je izvrsnost, pizze pečemo svaki dan, učimo i napredujemo – kaže Banovac i dodaje da je baš lani odlučio da restoran radi cijele godine, ali u planovima ga je omela pandemija.
Ukratko, ako ste u Grebaštici, a želite pojesti vrlo dobru pizzu, kod Nike ćete ostaviti između 50 i 80 kuna.
Večernjakove zvjezdice
IZBOR I KVALITETA JELA 47
(DO MAKS. 50 BODOVA)
IZBOR I PONUDA PIĆA 12
(DO MAKS. 15 BODOVA)
POSLUGA I LJUBAZNOST 10
(DO MAKS. 10 BODOVA)
DOJMOVI I PROSTOR 20
(DO MAKS. 20 BODOVA)
UKUPNOST PONUDE 4
(DO MAKS. 5 BODOVA)
UKUPNO: 93
Sezona propala!