UVODNIK

Vjerodostojne informacije o prevenciji, dijagnostici i liječenju raka temelj su ovog izdanja

rak
26.05.2023.
u 14:18

Nezgrapno pa nekako i okrutno je stavljati rak i brojke u isti redak. Ali ne znam drukčije prenijeti podatak da će u našoj zemlji jedna od tri osobe tijekom života dobiti dijagnozu raka. Bolest je tu. I neće otići. Toliki je trpe, podnose, bore se. Brojni se i izbore. Poput moje kolegice i prijateljice Žane. Lani je na Nacionalnom danu preživjelih od raka, poručila "družite se međusobno, dijelite savjete i uvjerite one koji se liječe da dijagnoza raka ne znači kraj života". Takve poruke, hrabrost i ljudskost moraju imati mjesta ne samo u medijima nego i u glavi te duši svakog od nas. I najjasnije su prenijele bit ovog Nacionalnog dana. Bit koju govore i brojke, službeni podaci. Brojke koje svi zajedno jedino možemo (i moramo) učiniti boljima.

Kao mediji imamo tu divnu i odgovornu ulogu te mogućnost da prenesemo poruke, da ispitamo činjenice, da pružimo točnu informaciju. Ovim sadržajem, u ovom vodiču, nastojali smo upravo to učiniti. Pomogli su nam pritom brojni stručnjaci i na tome im od srca hvala. Vjerodostojne informacije o prevenciji, dijagnostici i liječenju raka temelj su ovog izdanja. Da jednog od vas potaknu na pregled, na zdravu odluku, razriješe neku dvojbu ili daju odgovor na pitanje, učinili smo puno.

Ključne riječi
rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije